CarHars – Carglass en zijn mysterieuze HPX2®-hars

2 aug

Paul, Wouter en Arjan; allemaal prijzen ze het werk van Carglass aan. En dat niet alleen, volgens de site van Carglass werken ze ook daadwerkelijk bij het autoruitschadebedrijf! Al meer dan een jaar wordt je als tv-kijker doodgegooid met de spotjes over moeders met ruitschade, zakenmannen met ruitschade en vrouwen die op het punt staan om op vakantie te gaan met ruitschade. De RD legt deze reclame eens even onder de loep.

Paul van Carglass laat hierboven zien dat een sterretje uit duizenden barstjes bestaat. Na het injecteren van hun HPX2®-hars is het resultaat gelukkig bijna onzichtbaar. Dat wil eigenlijk zeggen dat van het resultaat dus niets te zien is en het sterretje nog steeds in de voorruit zit. Carglass is daar zelf ook achtergekomen, want in de daaropvolgende spotjes komt geen onzichtbaar resultaat meer voor.

Volgens Paul (en Wouter en Arjan) betaalt de verzekering meestal de rekening en is reparatie bij Carglass dus bijna altijd gratis. ‘Meestal’ en ‘bijna’… dat verzekert dus niets.

Verder met de befaamde HPX2®-hars. Ja, met een ®, want Carglass heeft patent op het spul. Maar wat is het precies? HP staat in ieder geval voor High Performance, de X voor ‘alle extra’s die de hars biedt’. En de 2? Dat weet niemand. Wellicht was er eerst een HPX1 hars, maar was deze niet goed genoeg.

Terug naar het patent. Volgens de Van Dale is een patent, oftewel een octrooi het ‘eigendomsrecht, toegekend aan iemand die een nieuwe uitvinding heeft gedaan’. En bij Wikipedia staat dat is een patent het ‘exclusief (uitsluitend) recht tot het industrieel maken of verkopen van een product of anderszins het exploiteren van een uitvinding’.

Na even bellen met een medewerker van concurrent Autotaalglas, blijkt echter dat zij dezelfde hars gebruiken als Carglass. En het patent dan? Volgens een medewerkster van Carglass mogen andere bedrijven wel de hars gebruiken, maar, zegt zij erbij: “We hebben er wel patent op.” Wij van de ReclameringsDienst vermoeden dan ook dat Paul onder de toonbank door HPX2®-hars verkoopt aan de concurrent. Foei Paul!

Eén reactie to “CarHars – Carglass en zijn mysterieuze HPX2®-hars”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Officieel statement De ReclameringsDienst aangaande Carglassrel « De ReclameringsDienst - augustus 10, 2010

    […] afspeelt rondom een blog over Carglass. Ondanks dat wij van de ReclameringsDienst recentelijk een post hebben gewijd aan dit autoruitschadebedrijf, zijn wij niet verantwoordelijk voor deze consternatie. […]

Plaats een reactie